0

Profesionální vykosťovací nože Samura


Akce!
Tip na dárek
-10%
Skladem
2390 Kč
2145  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
1089  s DPH



Profesionální vykosťovací nůž má speciální konstrukci, díky níž je ideální pro oddělování masa od kostí, stahování kůže z masa a odstraňování šlach. Specifická geometrie a tvar rukojeti usnadňují manipulaci se syrovým masem a rybami, což umožňuje snadné manévrování uvnitř kusu. S tímto nožem snadno oddělíte filet od kostí a jiných odpadních částí téměř bez ztráty masa. Vykosťovací nůž, známý také jako šlachovací nůž, má následující vlastnosti:

  • dlouhá úzká čepel (asi 15 cm);
  • výstupek u základny, který zabraňuje sklouznutí ruky během práce;
  • protiskluzový povrch rukojeti;
  • zdvižený ostrý hrot čepele.

Koupit vykosťovací nůž se vyplatí i v případě, že maso neporcujete příliš často. Je univerzální svým tvarem a velikostí, takže je vhodný pro krájení většiny potravin – klobás, masa, zeleniny. Milovníci špízů považují vykosťovací nůž za nejlepší nástroj pro krájení velkých kusů masa a zároveň pro odstraňování šlach, kůže a kostí. Doporučuje se používat vykosťovací nůž na:

  • drůbež;
  • ryby;
  • hovězí;
  • jehněčí;
  • vepřové;
  • králičí a další druhy masa.