Yanagi-Sashimi je tradiční japonský nůž, původně používaný v západním Japonsku, dnes oblíbený mezi předními šéfkuchaři po celém světě.
Nůž je speciálně určený pro práci s rybami, chobotnicemi, i ostatními mořskými plody, a především pro výrobu sushi. Avšak zvládnete s nimi také snadno naplátkovat šunku či sýr.
Yanagi-Sashimi z řady TOJIRO Narihira je jednostranně broušený s délkou čepele 270 mm. Díky molybden-vanadiové oceli jednoduchý na údržbu a vysoce odolný proti korozi.
Konstrukce rukojeti vychází z japonské tradice. Je tedy velmi lehká a pohodlná. Právě proto se s nožem velice příjemně pracuje a umožní Vám dosáhnout perfektních výsledků třeba právě při výrobě sushi, nebo tenkém plátkování lososa, tuňáka apod.
- jednostranně broušený
- tradiční japonská rukojeť
Hmotnost: 150 g
Typ nože: Profesionální
Použití: Nože na ryby
Celková délka nože: 410 mm
Délka čepele: 270 mm
Materiál čepele: Molybden-vanadiová ocel
Materiál rukojeti: Magnoliové dřevo
Počet vrstev: 1
Tvrdost: 55 - 57 HRc