0

Japonský Yanagi-Sashimi nůž Tojiro Shirogami 240mm

Číslo produktu: F-908

2830,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Akce!
-20%
Skladem
1595 Kč
1275  s DPH
Akce!
Tip na dárek
-20%
Skladem
1425 Kč
1140  s DPH

  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,125 kg
    Délka čepele: 24 cm
    Délka celého nože: 38 cm
    Nože podle použití:
  • Popis

    Yanagi-Sashimi je tradiční japonský nůž, původně používaný v západním Japonsku, dnes oblíbený mezi předními šéfkuchaři po celém světě.

    Nůž je speciálně určený pro práci s rybami, chobotnicemi, i ostatními mořskými plody, a především pro výrobu sushi. Avšak zvládnete s ním také snadno naplátkovat šunku či sýr.

    Yanagi-Sashimi z řady TOJIRO Shirogami je jednostranně broušený s délkou čepele 240 mm. Konstrukce nože je optimálně vyvážená pro maximální pohodlí a stabilitu.

    Ocel Shirogami, ze které je čepel nože vyrobena, je mezi nožíři velmi dobře známá pro svůj vysoký stupeň broušení. To činí nůž perfektně ostrým a tuto ostrost si navíc uchovává po velmi dlouhou dobu. Ocel Shirogami je zároveň také vysoce odolná.

    Struktura rukojeti vychází z japonské tradice. Je tedy lehká a pohodlná. Právě proto se s nožem velice příjemně pracuje a umožní Vám dosáhnout perfektních výsledků třeba právě při výrobě sushi nebo tenkém plátkování lososa, tuňáka apod.

    Upozorňujeme, že se jedná o tradiční profesionální japonský nůž. Nůž tedy není nerezový a vyžaduje profesionální péči a zacházení. Pokud toto nebude dodrženo, může dojít k estetickým změnám povrchu čepele.

    Především při prvních několika použitích doporučujeme čepel nože po umytí a osušení ošetřit kaméliovým olejem a uložit nůž do papírového antikorozního pouzdra, se kterým je dodáván.

    Nože z uhlíkové oceli jsou naprosto nevhodné pro mytí v myčce.

     

    • jednostranně broušený
    • tradiční japonská rukojeť

    Hmotnost: 125 g
    Typ nože: Profesionální
    Země původu: Japonsko
    Použití: Nože na ryby
    Délka čepele: 240 mm
    Celková délka nože: 380 mm
    Materiál čepele: Ocel Shirogami
    Materiál rukojeti: Dubové dřevo
    Bolstr: Umělá hmota
    Tvrdost: nad 62 HRc