Japonský nůž Santoku patří mezi nejpoužívanější japonské nože. Doslovný překlad „San-Toku“ znamená „Tři ctnosti“. Santoku je univerzální nůž vhodný pro práci se zeleninou, masem a rybami. Tenké ostří nože Vám zaručí hladký a snadný řez, díky kterému z krájené zeleniny nebo masa neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují nakrájenou surovinu podebrat a přenést na pánev.
Nože Santoku doporučujeme pro svoje univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž– můžete s nimi krájet zeleninu, porcovat maso a ryby, sekat cibuli, utřít česnek, drtit, plátkovat, apod. Přes svoje rozměry čepele je nůž velmi lehký a vyvážený.
Čepel je vyrobena z 3-vrstvé kobaltové oceli pomocí DP metody. Nůž proto dosahuje maximální odolnosti ve spojení se špičkovou ostrostí a jednoduchou údržbou. Řada TOJIRO Western je určena především pro profesionální prostředí, má proto standardní a s ohledem na ergonomické vlastnosti ověřený design.
- oboustranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- rukojeť zpevněna 3 nýty
- konstrukce Full-Tang
Hmotnost: 130 g
Typ nože: Profesionální
Použití: Univerzální nože, Nože na maso, Nože na ovoce a zeleninu, Nože na ryby
Materiál čepele: Třívrstvá kobaltová ocel
Materiál rukojeti: Tvrzený laminát
Země původu: Japonsko
Celková délka nože: 285 mm
Délka čepele: 170 mm
Jádro čepel: VG-10
Bolstr: Není
Počet vrstev: 3