Profesionální nůž Santoku z řady TOJIRO Shirogami s délkou čepele 165 mm je tradiční japonský univerzální nůž. Vhodný je pro práci se zeleninou, masem, rybami ap.
Tenké ostří nože Santoku Vám zaručí hladký a snadný řez, díky které z krájené suroviny neunikne zbytečně šťáva. Rozměry čepele umožňují krájenou surovinu podebrat a přenést např. na pánev.
Nože Santoku doporučujeme pro svoje univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž - můžete s nimi krájet zeleninu, porcovat maso a ryby, sekat cibuli, utřít česnek, drtit, plátkovat ap. Konstrukce nože je optimálně vyvážena pro maximální pohodlí a stabilitu.
Ocel Shirogami, ze které je čepel nože vyrobena, je mezi nožíři velmi dobře známá pro svůj vysoký stupeň broušení. To činí nůž perfektně ostrý a tuto ostrost si navíc uchovává po velmi dlouhou dobu. Ocel Shirogami je zároveň také vysoce odolná.
- oboustranně broušený
- japonský šéfkuchařský nůž
- tradiční japonská rukojeť
Upozorňujeme, že se jedná o tradiční profesionální japonský nůž. Nůž tedy není nerezový a vyžaduje profesionální péči a zacházení. Pokud toto nebude dodrženo, může dojít k estetickým změnám povrchu čepele.
Především při prvních několika použitích doporučujeme čepel nože po umytí a osušení ošetřit kaméliovým olejem a uložit nůž do papírového antikorozního pouzdra, se kterým je dodáván.
Nože z uhlíkové oceli jsou naprosto nevhodné pro mytí v myčce.
Hmotnost: 110 g
Typ nože: Profesionální
Použití: Univerzální nože, Nože na maso, Porcovací nože, Nože na ryby, Vykosťovací nože
Země původu: Japonsko
Délka čepele: 165 mm
Celková délka nože: 300 mm
Materiál čepele: Ocel Shirogami
Materiál rukojeti: Dubové dřevo
Bolstr: Umělá hmota