Nůž Yanagi-sashimi (též Yanagiba) je tradiční japonský nůž, původně používaný v západním Japonsku, dnes oblíbený mezi předními šéfkuchaři po celém světě. Tento nůž řady TOJIRO Narihira s délkou čepele 210 mm je speciálně vyroben pro leváky.
Nůž je určený pro práci s rybami, chobotnicemi, i ostatními mořskými plody, a především pro výrobu sushi. Avšak zvládnete s ním také snadno naplátkovat šunku či sýr.
Čepel je vyrobena z molybden-vanadiové oceli, ze které se také například vyrábějí chirurgické nástroje. Nůž je tedy vysoce odolný proti korozi a jednoduchý na údržbu.
Konstrukce rukojeti je ryze japonského stylu z magnoliového dřeva. Je lehčí a velice pohodlná. Právě proto se s nožem velice příjemně pracuje a umožní Vám dosáhnout perfektních výsledků třeba právě při výrobě sushi, nebo tenkém plátkování lososa, tuňáka apod.
perfektně ostrý
speciálně vyroben pro leváky
jednostranně broušený
tradiční japonská rukojeť.