0

Japonský Yanagi-Sashimi nůž Tojiro Japan 210mm

Číslo produktu: F-1056

2290,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Tip na dárek
Skladem
 
1425  s DPH

  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,085 kg
    Délka čepele: 21 cm
    Délka celého nože: 33,5 cm
    Nože podle použití: Japonský nůž
  • Popis

    Yanagi-Sashimi je tradiční japonský nůž, původně používaný v západním Japonsku, dnes oblíbený mezi předními šéfkuchaři po celém světě. Nůž je speciálně určený pro práci s rybami, chobotnicemi i ostatními mořskými plody, a především pro výrobu sushi. Avšak zvládnete s ním také snadno naplátkovat šunku či sýr.

    Yanagi-Sashimi z řady TOJIRO Japan je jednostranně broušený s délkou čepele 210 mm. Díky molybden-vanadiové oceli jednoduchý na údržbu a vysoce odolný proti korozi. Konstrukce rukojeti vychází z japonské tradice. Je tedy velmi lehká a pohodlná. Právě proto se s nožem velice příjemně pracuje a umožní Vám dosáhnout perfektních výsledků třeba právě při výrobě sushi, nebo tenkém plátkování lososa, tuňáka apod.

    Součástí je luxusní dárková krabička.

    • jednostranně broušený
    • perfektně ostrý a odolný
    • tradiční japonská rukojeť

    Upozorňujeme, že se jedná o tradiční profesionální japonský nůž. Nůž tedy není nerezový a vyžaduje profesionální péči a zacházení. Pokud toto nebude dodrženo, může dojít k estetickým změnám povrchu čepele.

    Především při prvních několika použitích doporučujeme čepel nože po umytí a osušení ošetřit kaméliovým olejem a uložit nůž do papírového antikorozního pouzdra, se kterým je dodáván.

    Nože z uhlíkové oceli jsou naprosto nevhodné pro mytí v myčce.

     

     

    Hmotnost: 85 g
    Typ nože: Profesionální
    Země původu: Japonsko
    Použití: Nože na ryby
    Celková délka nože: 335 mm
    Délka čepele: 210 mm
    Materiál čepele: Molybden-vanadiová ocel
    Materiál rukojeti: Dubové dřevo
    Bolstr: Umělá hmota
    Tvrdost: až 61 HRc
    Počet vrstev: 1