Tako-Sashimi je tradiční japonský nůž, původně používaný ve východním Japonsku, dnes oblíbený mezi předními šéfkuchaři po celém světě. Typickým poznávacím znakem těchto nožů je absence špičatého hrotu.
Nůž je speciálně určený pro práci s rybami, chobotnicemi, i ostatními mořskými plody, především však pro výrobu sushi. Avšak zvládnete s nimi také snadno naplátkovat šunku či sýr.
Tako-Sashimi z řady TOJIRO Japan je jednostranně broušený nůž s délkou čepele 240 mm. Díky molybden-vanadiové oceli je jednoduchý na údržbu a vysoce odolný proti korozi.
Konstrukce rukojeti vychází z japonské tradice. Je tedy velmi lehká a pohodlná. S nožem se velice příjemně pracuje a umožní Vám dosáhnout perfektních výsledků třeba právě při výrobě sushi, nebo tenkém plátkování lososa, tuňáka, ale také plátkování šunky či sýrů, apod.
Součástí je luxusní dárková krabička.
- jednostranně broušený
- perfektně ostrý a odolný
- tradiční japonská rukojeť
Hmotnost: 105 g
Typ nože: Profesionální
Země původu: Japonsko
Použití: Nože na ryby
Délka čepele: 240 mm
Celková délka nože: 375 mm
Materiál čepele: Molybden-vanadiová ocel
Materiál rukojeti: Dubové dřevo
Bolstr: Umělá hmota
Tvrdost: až 61 HRc
Počet vrstev: 1