Oblíbené nože Santoku a Nakiri z řady TOJIRO Shirogami nyní v dárkové sadě!
Bílá ocel zvaná Shirogami zaručuje noži tu nejlepší možnou ostrost, kterou si navíc uchovává po dlouhou dobu. Černá vrstva na čepeli, zvaná Kuro-uchi, brání korozi a dodává noži originální image.
Sada obsahuje:
- Nůž Santoku 165 mm
- Nůž Nakiri 165 mm
- Dárkovou kazetu
Profesionální nůž Santoku s délkou čepele 165 mm je tradiční japonský univerzální nůž. Vhodný je pro práci se zeleninou, masem, rybami ap. Tenké ostří nože Santoku Vám zaručí hladký a snadný řez, díky které z krájené suroviny neunikne zbytečně šťáva. Nože Santoku doporučujeme pro svoje univerzální použití do všech kuchyní jako základní nůž - můžete s nimi krájet zeleninu, porcovat maso a ryby, sekat cibuli, utřít česnek, drtit, plátkovat ap.
Nakiri:Nůž Nakiri s délkou čepele 165 mm je tradiční japonský nůž určený především pro krájení ovoce a zeleniny, ale také např. bylinek a koření. S nožem Nakiri velice snadno nakrájíte suroviny na drobné kostičky nebo tenké nudličky.
Potěšte své blízké nebo sami sebe originálním a užitečným dárkem!
Hmotnost: 500 g
Typ nože: Profesionální
Země původu: Japonsko
Délka čepele: 165 mm
Materiál čepele: Ocel Shirogami
Materiál rukojeti: Dubové dřevo
Bolstr: Umělá hmota
Tvrdost: až 63 HRc
Upozorňujeme, že se jedná o tradiční profesionální japonský nůž. Nůž tedy není nerezový a vyžaduje profesionální péči a zacházení. Pokud toto nebude dodrženo, může dojít k estetickým změnám povrchu čepele.
Především při prvních několika použitích doporučujeme čepel nože po umytí a osušení ošetřit kaméliovým olejem a uložit nůž do papírového antikorozního pouzdra, se kterým je dodáván.
Nože z uhlíkové oceli jsou naprosto nevhodné pro mytí v myčce.