0

Steakové nože Samura


Skladem
 
889  s DPH
Skladem
 
489  s DPH



Praktické nože na steak od výrobce Samura

Praktický nůž na steak je určený k servírování masových pokrmů a krájení jídla na kousky během jídla. Čepel je střední šířky, délka obvykle činí 10–12 cm. Steakové nože Samura různých modelů mají buď hladké, nebo zoubkované ostří. Výběr závisí na stupni propečení masa — pro dobře propečené maso je ideální zoubkované ostří.

Steakové nože s rovným ostřím jsou nejlepší volbou, pokud máte rádi steak připravený na rare až medium rare. Rovné ostří zajišťuje nejčistší řezy vařeného masa a udržuje všechny chutné šťávy uvnitř masa. Tyto nože jsou vyrobeny z nejlepší oceli, takže zůstanou ostré po delší dobu. Nicméně, stejně jako u všech nožů s rovným ostřím, je bude potřeba čas od času nabrousit.

Zoubkované steakové nože jsou lepší, pokud preferujete steak dobře propečený. Na rozdíl od nožů s rovným ostřím zoubkovaný nůž trhá svalová vlákna, což způsobuje vytékání šťáv a vysušení masa. Díky tomu, že zoubky chrání řeznou hranu (která je mezi špičatými zoubky), tyto nože bude potřeba brousit jen velmi zřídka, pokud vůbec někdy. Proto mohou být vyrobeny z méně kvalitní oceli, což je levnější varianta.