Cenově zvýhodněná sada 1+1
Tradiční japonský nůž Santoku se používá ke krájení, sekání a drcení různých druhů potravin. Santoku lze označit jako jistý druh nám známého evropského nože „Chef“, jeho japonský název lze interpretovat jako „tři dobré věci“. Santoku nůž Seburo SARADA se hodí pro práci prakticky se všemi druhy potravin, hravě si poradí s masem a s rybami, stejně jako se zeleninou a s ovocem.
Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Elegantní rukojeť je vyrobena z ze stabilního ultra-premium materiálu G10, která tak jako celý nůž opět vyniká svojí odolností. Lze ji pohodlně uchopit do ruky, neklouže a je odolná vůči agresivnímu prostředí.
Kovová podložka je velmi hygienická a zabraňuje hromadění skvrn a nečistot mezi čepelí a rukojetí.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Santoku (šéfkuchařský)
Délka čepele: 175 mm
Celková délka: 305 mm
Hmotnost: 245 g
Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev
Značka materiálu čepele: VG-10
Tloušťka čepele: 2,2 mm
Tvrdost: 61 HRc
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Série SARADA zahrnuje různé druhy nožů určených pro různé kuchařské úkoly - od univerzálních nožů po specializované nože pro určité druhy potravin. Každý nůž má svůj jedinečný design, který kombinuje funkčnost a estetiku. Nože ze série SARADA budou skvělým doplňkem vaší kuchyně, stejně jako skvělým dárkem pro přátele a blízké, kteří si váží kvalitního kuchyňského vybavení.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!
Nůž „Chef“ s dlouhou širokou čepelí je v domácích i v profesionálních kuchyních prostě nepostradatelný. Je vhodný pro většinu typů úkonů a prakticky pro práci se všemi typy potravin. Představuje základní součást "kuchyňské trojice". Šéfkuchařský nůž o délce 20 cm je optimální velikost pro většinu kuchyňských prací. Má dostatečně dlouhé ostří, aby snadno krájel velké kusy masa nebo ryby, a zároveň je dostatečně krátké, aby bylo jeho používání pohodlné. Čepel nože umožňuje přesné krájení plátků a malých kousků salámu, sýra nebo masa na sendviče. Můžete krájet plátky čerstvé nebo solené ryby pro přípravu suši a sashimi. Je možné dokonce krájet tenké plátky z velkých kusů potravin. Délka nože je 33 cm, délka čepele 20 cm, šířka čepele - 4,5 cm.
Součástí je dárková krabička s magnetickým zámkem.
Série nožů SARADA se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a univerzálním designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysoce pevné oceli VG-10 s tvrdostí 61 RC v obložení z damasku, což zaručuje jejich dlouhou životnost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji při výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná k udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC. Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Rukojeti nožů jsou vyrobeny ze skelného laminátu G10, který má několik hlavních výhod:
- absence smršťování - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu původních rozměrů;
- ideální geometrie po celou dobu používání;
- nevstřebává kapaliny;
- pevnost, odolnost proti opotřebení a mechanickým poškozením, odolnost proti nárazům;
- antikorozní vlastnosti - materiál se nebojí vlhkosti, nízkých a vysokých teplot;
- nevstřebává pachy;
- neklouže v ruce, i v podmínkách zvýšené vlhkosti.
Typ nože: evropského typu
Určení: šéfkuchařský
Délka čepele: 200 mm
Celková délka: 330 mm
Hmotnost: 235 g
Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev
Značka materiálu čepele: VG-10
Tloušťka čepele: 2,2 mm
Tvrdost: 61 HRc
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Série SARADA zahrnuje různé druhy nožů určených pro různé kuchařské úkoly - od univerzálních nožů po specializované nože pro určité druhy potravin. Každý nůž má svůj jedinečný design, který kombinuje funkčnost a estetiku. Nože ze série SARADA budou skvělým doplňkem vaší kuchyně, stejně jako skvělým dárkem pro přátele a blízké, kteří si váží kvalitního kuchyňského vybavení.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!