Santoku nůž Seburo HOGANI Deluxe Damascus 175mm japonského typu
Nůž Santoku je další jedinečný zástupce z řady Seburo HOGANI Deluxe, kterou vřele doporučujeme všem zapáleným domácím kuchařům. Jde o klasický nůž japonského typu z damaškové oceli (damascus steel). Tento typ vznikl vlastně až v celkem nedávné době, když se v Japonsku rozšířila konzumace masa. Takže máte-li odvahu vyzkoušet jakýsi japonsko-evropský fusion, určitě si jej pořiďte, protože Santoku je v Japonsku analogický k evropskému noži typu „šéfkuchařský“.
Slovo Santoku znamená v japonštině „tři způsoby použití“. Je to všestranný a praktický nůž určený pro klasické kuchařské práce - krájení, sekání, drcení, aj. Hravě si poradí s masem, zeleninou a ovocem, různými typy lahůdek i s čerstvými rybami.
Santoku nůž Seburo HOGANI je nůž s délkou čepele 175 mm a je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Rukojeť je z přírodního ořechového dřeva. Protože jde o japonský nůž, je možné, že si na práci s ním budete chvíli zvykat. Ale věřte nám, jde to rychle, protože jej nebudete chtít dát z ruky…
V Santoku noži Seburo HOGANI Damascus 175mm si pořizujete japonskou tradici spojující klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.
Délka rukojeti: 140 mm
Délka čepele: 175 mm
Celková délka: 315 mm
Hmotnost: 210 g
Čepel Santoku nože Seburo HOGANI Deluxe Damascus 175mm je silná 2,2 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 61 HRc, jádro je zhotovené z oceli VG-10 s vysokým obsahem uhlíku. Nůž je proto velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez
Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z ořechového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.
Doporučení a údržba:
Nůž jako celek:
✅ Nůž Santoku Seburo HOGANI Damascus 175mm z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Údržba rukojeti:
Rukojeť z ořechového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.
Ostření nože:
Ostří nože je rovnoměrné, ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.
V Santoku noži Seburo HOGANI Deluxe Damascus 175mm získáváte jedinečný a tradiční produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Anebo, stejně jako my, si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že si vaření v japonském stylu budete užívat, stejně jako my!
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Santoku (šéfkuchařský)
Délka čepele: 175 mm
Celková délka: 315 mm
Hmotnost: 210 g
Materiál čepele: Damašková ocel, 67 vrstev
Značka materiálu čepele: VG-10
Tloušťka čepele: 2,2 mm
Tvrdost: 60 HRc
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu
Materiál rukojeti: ořechové dřevo
Představujeme vám řadu nožů HOGANI Deluxe od známé značky SEBURO. Tato řada nožů je vyrobena z vysoce kvalitní oceli, což zaručuje jejich pevnost a odolnost. Rukojeti nožů jsou vyrobeny z ořechového dřeva, které jim dodává stylový a elegantní vzhled. Série nožů HOGANI zahrnuje široký výběr nožů, které jsou vhodné pro řešení jakýchkoli kuchařských úkolů. Zde najdete univerzální nože i specializované nože pro určité typy práce na kuchyňském stole. Každý nůž z této série má jedinečný design a tvar, které zajišťují pohodlné a efektivní použití. Kupujete-li nože z řady HOGANI, získáte nejen kvalitní nástroj pro přípravu jídla, ale také ozdobu pro vaši kuchyni. Tyto nože budou skvělým dárkem pro každého milovníka kulinářství.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy vašich oblíbených jídel!