0

Santoku nůž CHROMA Haiku Pro HP-03 180 mm

Číslo produktu: HP03

24300,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Bestseller
Tip na dárek
Skladem
 
1725  s DPH
Skladem
 
2140  s DPH
Skladem
 
4895  s DPH

  • Technické charakteristiky
    Délka čepele: 18 cm
    Nože podle použití: Santoku
  • Popis

    Jeden z nejlepších japonských nožů!

    Nůž Chroma Haiku Pro Santoku o délce čepele 18 cm je určený na krájení masa, ryb, ovoce a zeleniny.

    • Dokonale se hodí na krájení zeleniny a syrového masa, ale vhodný je také na pečeně a ryby. Vykouzlí tenké filety a dosáhne mistrovské prezentace pokrmů.
    • Včetně Kiribaco, Hamanono Abura a japonského čistícího hadříku
    • Tak jako u všech skvělých výrobků tradičně vyráběných v Japonsku, každý nůž je pečlivě ručně vyroben a o všechny části výrobního procesu se starají ti nezručnější řemeslníci.
    • Oboustranné ostří
    • Délka čepele: 18 cm
    • Mistr nožař Ebuchi Kouhei San je prvním, kdo na čepeli pracuje. Jeho práce neskončí dřív, než má nůž za sebou 27 různých výrobních kroků.

    Chroma Haiku Pro

    Pro výrobu tradičních nožů Sakai, jakým je Haiku Pro Sashimi, používá mistr Ebuchi Kouhei dva druhy ocele: extrémně tvrdá ocel s vysokým obsahem uhlíku, známá jako „hagane“ (bílá ocel, japonsky „shirokou“), se používá pro krájecí ostří; zatímco měkčí ocel se používá jako druhá vrstva. Bez vrstvy měkčí ocele by ostří bylo příliš křehké a prakticky by se nedalo brousit.

    Oba druhy ocele se rozehřejí na více než 1000 °C v peci na dřevěné uhlí. Potom se skovávají dohromady a tento proces se opakuje tolikrát, dokud se oba druhy ocele plynule nespojí do hrubé podoby čepele.

    Čepele nožů Chroma Haiku Pro z řady Gyutou, Santoku a Kawamuki jsou opracované na obou stranách, kde mají měkčí ocel. Haiku Pro patří do prestižní řady nožů Chroma Takumi.

    Než se čepel znovu zahřeje na přibližně 400 °C, aby došlo k jejímu tvrzení čili temperování, čepel se musí nechat odležet. Teprve poté čepel získává svou pozdější tvrdost. Nezřídka uběhne doba několika měsíců či dokonce let, než se čepel od prvního kroku výroby posune ke kroku temperování. Tuto dobu čepel stráví na půdě pana Ebuchiho.

    Čepel je připravena k temperování teprve tehdy, když pan Ebuchi sezná, že nastal ten pravý moment. Poté, co mistr Ebuchi Kouhei dokončí svou práci, má čepel za sebou 27 kroků ve výrobním procesu. Čepel opouští dílnu s tvrdostí 63 ° podle Rockwella.