0

Japonské šéfkuchařské nože Santoku značky Samura


Skladem
 
1289  s DPH
Skladem
 
789  s DPH
Skladem
 
2140  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
1890  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
2490  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
1690  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
890  s DPH
Tip na dárek
Dočasně vyprodáno
 
689  s DPH
Tip na dárek
Dočasně vyprodáno
 
889  s DPH
Tip na dárek
Dočasně vyprodáno
 
3590  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
1890  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
2475  s DPH



Santoku nože značky Samura – volba profesionálů

Pro usnadnění práce kuchařů bylo vynalezeno značné množství domácích spotřebičů. Nicméně univerzální kuchyňský nůž santoku je nepostradatelný. Název tohoto nástroje pochází z japonštiny a znamená „tři ctnosti“, což odkazuje na jeho tři hlavní funkce: krájení, sekání a řezání. Při práci s nožem santoku od značky Samura se ruce kuchaře neunaví.

Klasický model se podobá malému sekáčku a má následující charakteristické rysy:

- Těžká čepel široká až 5 cm, délka čepele se pohybuje od 12 do 20 cm. Díky těmto konstrukčním vlastnostem je při práci s tvrdými potravinami minimální riziko pořezání, řezná hrana má přímý tvar. Výstupek na čepeli umožňuje kuchaři nedotýkat se prkénka a poskytuje větší prostor pro manipulaci.
- Lehká, úzká rukojeť.
- Posunuté těžiště směrem dopředu usnadňuje práci s menší námahou.
- Podél řezné hrany jsou u některých modelů vyhloubeny prohlubně, které snižují přilnavost potravin.
- Optimální délka pro mužskou i ženskou ruku, takže není třeba si zvykat na různé velikosti.
- Atraktivní asketický design.

Čepele japonských šéfkuchařských nožů santoku mají tvrdší ostří než evropské protějšky. Životnost těchto modelů je až desetkrát delší. Hrot čepele je spuštěn směrem k řezné hraně.

Rukojeti japonských nástrojů jsou více kulaté a tenké. Rukojeti jsou vyrobeny ze dřeva nebo jiných vysoce technologických materiálů.

Kromě nožů santoku jsou na našich stránkách k dispozici také další modely, jako jsou nakiri, deba, yanagiba a další ocelové varianty.

Japonský šéfkuchařský nůž Santoku: použití

Jeden nůž santoku v kuchyni může nahradit několik jiných řezných nástrojů. Je vhodný pro zpracování masa, ryb i zeleniny. Možné kulinářské techniky zahrnují:

- Krájení rybího filé, drůbeže, jater, řezání masa s kostí, sekání zmraženého masa.
- Štípkování zeleniny, bylinek a ovoce na kostičky, plátky či proužky.
- Jemné krájení sýra, slaniny, zpracování ústřic.

Dokonce i nezkušená hospodyňka zvládne proměnit maso a rybí filé na mleté maso nebo během několika minut zpracovat hlávku zelí.