Cenově zvýhodněná sada 1+1
Plátkovací nůž Seburo HOGANI z japonské damaškové oceli.
Ucelená řada Seburo HOGANI, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům, obsahuje také tento skvělý plátkovací nůž.
Úzká a dlouhá čepel nože umožní přesně nakrájet plátky a malé kousky ze salámu, sýra nebo masa na sendviče. Také umožní nakrájet na plátky čerstvé nebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonce lze nakrájet tenké plátky z velkých kusů potravin – právě díky nástroji z damašské oceli ani toto nebude problém.
Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Délka rukojeti: 140 mm
Délka čepele: 195 mm
Celková délka: 335 mm
Hmotnost: 165 g
Čepel plátkovacího nože Seburo HOGANI je silná 2,1 mm a velmi stabilní. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli VG-10 s tvrdostí 61 RC v damaškových obkladech, což zaručuje jejich dlouhou životnost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji ve výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná k udržení řezné hrany i při kalení na tvrdost 60-62 RC.
Elegantní rukojeť evropského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z ořechového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.
Doporučení a údržba:
Nůž jako celek:
✅ Plátkovací nůž Seburo HOGANI z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Údržba rukojeti:
Rukojeť z ořechového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.
Ostření nože:
Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky. Na broušení doporučujeme používat ocílku.
Plátkovací nůž Seburo HOGANI je jedinečný produkt, který vám bude při troše péče výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Protože nehledě na jejich vybavení kuchyně, univerzálním nožem nikdy nic nezkazíte. Anebo si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že vám značně ulehčí život v kuchyni.
Představujeme vám řadu nožů HOGANI od známé značky SEBURO. Tato řada nožů je vyrobena z vysoce kvalitní oceli, což zaručuje jejich pevnost a odolnost. Rukojeti nožů jsou vyrobeny z ořechového dřeva, které jim dodává stylový a elegantní vzhled. Série nožů HOGANI zahrnuje široký výběr nožů, které jsou vhodné pro řešení jakýchkoli kuchařských úkolů. Zde najdete univerzální nože i specializované nože pro určité typy práce na kuchyňském stole. Každý nůž z této série má jedinečný design a tvar, které zajišťují pohodlné a efektivní použití. Kupujete-li nože z řady HOGANI, získáte nejen kvalitní nástroj pro přípravu jídla, ale také ozdobu pro vaši kuchyni. Tyto nože budou skvělým dárkem pro každého milovníka kulinářství.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy vašich oblíbených jídel!
Nůž šéfkuchaře Seburo HOGANI Damascus 250mm evropského typu z japonské oceli:
Ač je v názvu nože slovo „šéfkuchař“, vřele doporučujeme nejen tento, ale celou řadu Seburo HOGANI také zapáleným domácím kuchařům. Máte-li stejně jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě, tak kdybyste si měli pořídit pouze jeden nůž z damaškové oceli (damascus steel), určitě si kupte tento. Jde totiž o všestranný a praktický nůž pro práci se všemi typy potravin.
Seburo HOKORI je pohodlný nůž s délkou čepele 250 mm vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli. Rukojeť je z přírodního olivového dřeva. Protože jde o nůž v evropském stylu, má i charakteristický oboustranný výbrus, čili práce s ním vám půjde ihned od ruky.
V kuchařském noži Seburo HOGANI Damascus 250mm se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.
Délka rukojeti: 140 mm
Délka čepele: 250 mm
Celková délka: 390 mm
Hmotnost: 240 g
Série nožů HOGANI se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a výrazným designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysoce pevné oceli VG-10 s tvrdostí 61 RC v damaškových obkladech, což zaručuje jejich dlouhou životnost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji ve výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná k udržení řezné hrany i při kalení na tvrdost 60-62 RC.
Elegantní rukojeť evropského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z ořechového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.
Doporučení a údržba:
Nůž jako celek:
✅ Nůž šéfkuchaře Seburo HOGANI Damascus 250mm z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Údržba rukojeti:
Rukojeť z ořechového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.
Ostření nože:
Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.
V noži Seburo HOGANI Damascus 250mm získáváte jedinečný produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému jako dárek. Anebo, stejně jako my, si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že jste zvolili správně!
Představujeme vám řadu nožů HOGANI od známé značky SEBURO. Tato řada nožů je vyrobena z vysoce kvalitní oceli, což zaručuje jejich pevnost a odolnost. Rukojeti nožů jsou vyrobeny z ořechového dřeva, které jim dodává stylový a elegantní vzhled. Série nožů HOGANI zahrnuje široký výběr nožů, které jsou vhodné pro řešení jakýchkoli kuchařských úkolů. Zde najdete univerzální nože i specializované nože pro určité typy práce na kuchyňském stole. Každý nůž z této série má jedinečný design a tvar, které zajišťují pohodlné a efektivní použití. Kupujete-li nože z řady HOGANI, získáte nejen kvalitní nástroj pro přípravu jídla, ale také ozdobu pro vaši kuchyni. Tyto nože budou skvělým dárkem pro každého milovníka kulinářství.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy vašich oblíbených jídel!