0

Plátkovací nože Samura


Dočasně vyprodáno
 
1990  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
1750  s DPH



Plátkovací nože Samura

„Dodržuj tradice rodiny, do které jsi byl pozván“ – říkají japonští mudrci, čímž mají na mysli velkou sílu přizpůsobení. Mistři z firmy Samura využili tohoto pravidla, aby usnadnili proces kulinářských úspěchů. Nyní zní takto: vždy používej ten nástroj, který je pro daný úkol nejvhodnější. Jedním z nejdůležitějších nástrojů v tomto ohledu je nůž na krájení, známý také jako „slicer“. Tento specializovaný nástroj má dlouhou rovnou čepel (18–28 cm) a přímou protiskluzovou rukojeť a používá se k řezání masa a ryb.

Vlastnosti nástroje

Výběr sliceru (plátkovací nože) neskrývá žádná zvláštní tajemství, ale existuje několik zajímavých faktů a vlastností týkajících se tohoto nástroje – pojďme se na ně podívat podrobněji.

  1. Nůž na krájení se často používá místo santoku, univerzálního nože, kterým obvykle pracuje šéfkuchař. To svědčí o jeho široké funkčnosti.
  2. Čím delší je čepel sliceru, tím je užší. Při nákupu tento fakt zohledněte: pokud vám nevadí vyvíjet při práci s potravinami větší úsilí, nehoněte se za co nejdelší čepelí.
  3. Slicer je tradičně považován za jeden z nejkrásnějších nožů, zejména pokud hovoříme o jeho japonském provedení od mistrů značky Samura. V tomto případě se veškerá elegance a minimalistická krása odrážejí v jeho uměleckém zpracování.

Plátkovací nože můžete zakoupit na našich stránkách: nabízíme pouze originální výrobky od světově známé značky, společnosti Samura.