Tradiční japonský nůž Santoku se používá ke krájení, sekání a drcení různých druhů potravin. Santoku lze označit jako jistý druh nám známého evropského nože „Chef“, jeho japonský název lze interpretovat jako „tři dobré věci“. Santoku Samura Harakiri se hodí pro práci prakticky se všemi druhy potravin, hravě si poradí s masem a s rybami, stejně jako se zeleninou a s ovocem.
Zvláštní design Santoku je optimální pro práci bez vzdálení ostří nože od prkénka. Pro krájení tímto nožem jsou vhodné spíše svislé pohyby (nahoru/dolů) než pohyby vodorovné.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Yanagiba
Délka čepele: 240 mm
Celková délka: 370 mm
Hmotnost: 171 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 58 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Shark
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: dřevo
Barva rukojeti: hnědá