Japonský nůž Nakiri, který svým vzhledem připomíná obyčejný kuchyňský sekáček, má v podstatě poněkud jiný účel. Je určen zejména pro práci s různými druhy zeleniny, s ovocem i s různými bylinkami.
Hlavním úkolem nože Nakiri Samura Harakiri v kuchyni je drcení všech výše uvedených druhů potravin.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Nakiri (na ovoce a zeleninu)
Délka čepele: 171 mm
Celková délka: 315 mm
Hmotnost: 234 g
Materiál čepele: damašková ocel
Značka materiálu čepele: VG-10
Povrchová úprava: Kurouchi (černěný)
Ostření: Shark
Tvrdost: 60 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: Micarta
Barva rukojeti: černá