0

Nůž na chleba CHROMA Haiku Home HH-06 Pankiri 220 mm

Číslo produktu: HH06

780,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Bestseller
Tip na dárek
Skladem
 
1515  s DPH

  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,140 kg
    Materiál čepele: Japanese steel blade
    Délka čepele: 22 cm
    Délka celého nože: 33,2 cm
    Materiál rukojeti: Honoki wood
    Nože podle použití: Nůž na chléb
  • Popis

    Nůž na pečivo Chroma Haiku Home HH-06 Pankiri o délce čepele 22 cm je nepostradatelný při krájení chleba, ale skvělý je také na pečeně s kůrčičkou, pomeranče a další potraviny, které se nejlépe krájí nožem se zoubkovaným ostřím.

    • Délka čepele: 22 cm
    • Materiál čepele: japonská ocel
    • Tvrdost: 56 +/–1 HRC
    • Tvar ostří: zoubkované ostří
    • Rukojeť: dřevo honoki
    • Vyrobeno v Japonsku

    Chroma Haiku Home

    Chroma Haiku Home – Ostrý nůž, který si můžete dovolit

    Nůž Haiku Home je cenově dostupný nůž určený speciálně pro občasné kuchaře nebo pro ty, kdo mají omezený rozpočet.

    Jak se nože Haiku Home liší od originálních nožů Haiku se sokolem?

    Čepel nožů Haiku Home je vyrobena z levnějšího a tenčího materiálu, takže nezůstane tak dlouho ostrá a vyžaduje více času při broušení.

    Postup při broušení

    1. Zpočátku ponechejte brousek ponořený ve vodě po dobu 15 minut. Při broušení musí být brousek stále vlhký, můžete jen trochu postříkat vodou, pokud máte dojem, že vysychá. Voda funguje jako zvlhčovadlo a lubrikant.

    2. Nůž s brouskem musí svírat úhel 10–20 °. S vyvinutím lehkého tlaku nožem pohybujte po brousku sem a tam. Při broušení se vytvoří prášek, který napomáhá broušení ostří. Čepele s jednostranným ostřím se brousí z 80 % na pravé straně a ze 20 % na levé straně; zatímco čepele s oboustranným ostřím se brousí ze 70 % vpravo a ze 30 % vlevo. Po broušení nůž dobře umyjte ve vlažné vodě.

    3. Brousek polijte dostatečným množstvím vody, aby se jeho povrch navlhčil. Hned můžete začít s leštěním. Pravák začíná leštit nůž na pravé straně – nůž se drží ostřím od těla. Levák začíná leštit nůž na levé straně.

    4. Nůž držte bezpečně. Pohybujte nožem sem a tam tak, jak je zobrazeno na náčrtku. Nejlepší je začít leštit nůž od špičky a pokračovat ke střední části a pak k části nejbližší rukojeti. Jakmile se na opačné straně, než leštíte, objeví ostří, pokračujte s leštěním další části čepele. Brousek vlhčete podle potřeby. Při leštění se tvoří prášek, který napomáhá leštění, a proto jej odstraňte až po ukončení leštění. Stejný postup opakujte s druhou stranou nože. Druhá strana se leští snáze. Jakmile se odstraní z čepele všechny nerovnosti, leštění je u konce. Čepel opláchněte vlažnou vodu a otřete jemnou utěrkou. Brousek omyjte vodou a osušte.