0

Nože Samura na krájení chleba i jiného pečiva


AKCE 1+1
-7%
Skladem
2678 Kč
2490  s DPH
AKCE 1+1
-7%
Skladem
2778 Kč
2580  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
1190  s DPH
Dočasně vyprodáno
 
889  s DPH



Nože Samura na krájení chleba i jiného pečiva

V japonské kuchyni není mnoho pečiva, a proto je nůž na chléb považován za ryze evropský vynález. Nicméně, mistři ze společnosti Samura do něj vložili duši japonského samuraje, čímž definovali jeho charakter a zvláštnosti.

Nože na chléb

První věc, kterou je třeba zmínit, je ostrost čepele. Nože na chléb se specificky brousí, díky čemuž zůstávají dlouho ostré. Ve skutečnosti je to jeden z mála nožů, který se nebrousí do ideálního stavu, protože by pak byl méně efektivní. Nyní se zaměřme na obecné vlastnosti, které má nůž na chléb.

  1. Nerovné ostří. Nůž má pouze zvlněnou čepel, pomocí které se krájí produkty – tímto způsobem jsou plátky rovné a při krájení se netrhají. Nůž na chléb umožňuje velmi snadno kontrolovat tloušťku odkrojeného kusu a úhel řezu, a to bez ohledu na typ pečiva.
  2. Absence špičky. Špička zde chybí, protože není potřeba. Při krájení kuchař obejme celou šířku pečiva tak, že zakulacená špička se procesu neúčastní. Toto je mimochodem velmi důležitý aspekt: je třeba vzít v úvahu průměrné rozměry pečiva, pro které je nástroj pořizován, protože právě tento parametr by měl určovat jeho délku.
  3. Tvar. Nůž na chléb může být buď zcela rovný, kdy rukojeť a čepel tvoří přímou linii, nebo může být mírně zakřivený. Specifičnost zakřivení spočívá v tom, že se nůž jakoby vtlačuje do středu – to je typické japonské řešení designu.

Tím jsme popsali všechny vlastnosti nože na chléb, až na jednu. Nezmínili jsme jeho dostupnost: i značkový nůž na chléb od společnosti Samura vás nepřekvapí vysokou cenou – to proto, že k výrobě se používají jednovrstvé pláty. To umožňuje vytvářet elegantní a vysoce funkční nože za cenu, která je dostupná širokému spektru zákazníků.