0

Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Deba 200mm

Damaškový
Tip na dárek
Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Deba 200mm
Číslo produktu: 55145

1795,- s DPH
Zboží je nedostupné

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Akce!
-30%
Skladem
1695 Kč
1185  s DPH
Akce!
-20%
Skladem
1475 Kč
1180  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
1895  s DPH

  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,360 kg
    Materiál čepele: Nerezová ocel 7Cr17MoV
    Délka čepele: 20 cm
    Délka celého nože: 36 cm
    Materiál rukojeti: Drevo
    Nože podle použití: Japonský nůž
  • Popis

    Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Deba japonského typu:

    Série Seburo MUTEKI Deba je řada nožů tradičního japonského typu s jednostranně broušenou čepelí. Je dostupnou variantou pro všechny, kdo si doma třeba občas vyrobí sushi, chtějí si dopřát japonský nůž, ale nepotřebují či nechtějí platit za vyloženě profesionální vybavení. V Japonsku je nůž Deba velmi oblíbený, protože je díky svému tvaru ideální na práce jako jsou kuchání a filetování.

    Nůž MUTEKI Deba od ostatních nožů lehce rozeznáte, má totiž specifický tvar čepele. Těm, jež nemají s japonskými noži zkušenosti, se ze začátku může zdát dosti těžká. To je ale naopak výhoda, protože díky své hmotnosti a šířce nůž vlastně „dělá většinu práce za vás“. Jakmile zjistíte, že lze oddělit rybí hlavu od těla jedním řezem, jiný nůž již nepoužijete!

    Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Deba je tedy skvělý pomocník, který vám výrazně ušetří námahu při vaření. Ocení jej všichni milovníci domácího sushi, ryb, mořských plodů, ale i masa, protože to také zvládne naporcovat s přehledem.

    Délka rukojeti: 120mm
    Délka čepele: 200mm
    Celková délka: 360mm
    Hmotnost: 360g

    Čepel kuchyňského nože Seburo MUTEKI Deba je vyrobená z molybdenvanadiové oceli s označením 7Cr17MoV s tvrdostí 56±2 HRC, což je ocel s příměsí vanadu. Díky tomu je pevnější, tužší a odolnější vůči opotřebení, než velmi podobná ocel 440A. Špička čepele ulehčuje vykosťování, střední část je ideální ke krájení na plátky a pomocí paty nože (blízko rukojeti) můžete krájet drobné kosti. Je poměrně široká a jednostranně broušená. Budete si tedy možná na práci s ní chvíli zvykat. Ale právě díky těmto vlastnostem se kuchaná ryba rozpadne na porce téměř sama.

    Čepel kuchyňského nože Seburo MUTEKI Deba má tradiční japonský jednostranný výbrus. Což znamená, že jedna strana je úplně rovná a druhá je zbroušená v úhlu 15 - 17°. Oproti oboustranným čepelím má několik výhod:

    - ostřejší úhel čepele (oproti oboustrannému výbrusu) zaručuje lepší ostrost
    - přesnější řez – nůž masem jakoby projíždí, netrhá jej, což může mít vliv na chuť zpracovávané suroviny
    - snadněji se ostří – má pouze jednu hranu, lépe tedy odhadnete úhel

    Upozornění: vzhledem k jednostrannému výbrusu je nůž vhodný pouze pro praváky!

    Elegantní rukojeť japonského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z prvotřídního dřeva, tedy je ekologického materiálu. Díky modernímu zpracování dřeva se ale není třeba obávat složité údržby.

    Doporučení a údržba:

    Nůž jako celek:

    ✅ Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Deba nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
    ✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte ubrouskem nebo utěrkou.
    ✅ Nepoužívejte nůž z uhlíkové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte k odštěpení části či zlomení ostří.
    ✅ Nepoužívejte nůž na krájení velkých kostí.
    ✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.   
    ✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
    ✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

    Údržba rukojeti:

    Dřevěná rukojeť vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. Doporučujeme tedy:

    ✅ Před prvním použitím rukojeť potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
    ✅ Při pravidelném používání a mytí ošetření olejem občas zopakovat.

    Ostření nože

    Ostří nože je jednostranné, japonského typu. Ostření se prování asymetricky, s úhlem 15 - 17° na jednu stranu. Díky tomu, že se ostří pouze jedna hrana, zabere práce méně času. Nicméně, je potřeba si dávat pozor na správnou techniku ostření. K broušení doporučujeme používat brusný kámen.


    JFK-7B
Podobné zboží: