0

Japonské kuchyňské nože Santoku

55 položek
Lidovka
Bestseller
Tip na dárek
Skladem
 
1725  s DPH
Zlatá střední cesta
Black Week!
Tip na dárek
-20%
Skladem
3390 Kč
2710  s DPH
Pro náročné
Skladem
 
4895  s DPH
Black Week!
-17%
Skladem
2195 Kč
1820  s DPH
Black Week!
-17%
Skladem
1595 Kč
1320  s DPH
Bestseller
Tip na dárek
Tip na dárek
Black Week!
Tip na dárek
-17%
Skladem
2375 Kč
1970  s DPH
Black Week!
Tip na dárek
-20%
Skladem
3095 Kč
2475  s DPH
Black Week!
Tip na dárek
-20%
Skladem
1855 Kč
1480  s DPH
Black Week!
Tip na dárek
-20%
Skladem
2625 Kč
2100  s DPH
Black Week!
Tip na dárek
-20%
Skladem
1855 Kč
1480  s DPH
Black Week!
-40%
Skladem
1795 Kč
1075  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
3180  s DPH
Skladem
 
1289  s DPH
Skladem
 
789  s DPH
Skladem
 
2140  s DPH
AKCE 1+1
-10%
Skladem
3470 Kč
3120  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3470 Kč
3120  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3100 Kč
2790  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3400 Kč
3060  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3230 Kč
2905  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
2780 Kč
2500  s DPH


Nahoru

1-24 z 55
1 2 3

24 dalších ...
 

Kuchyňské nože Santoku

Santoku nůž je japonskou alternativou většího evropského kuchařského nože, který je vhodný pro univerzální použití v kuchyni. Tento model se hodí jak na krájení masa, tak na zpracování zeleniny. Na rozdíl od klasického kuchařského nože nemá santoku zaoblenou špičku, ale spíše rovný profil, což usnadňuje shrnování jemně nakrájené zeleniny či bylinek.

Santoku nože si získaly velkou oblibu po celé Asii a jejich popularita stále roste i v Evropě, zejména díky snadné údržbě a vysoké praktičnosti. Tyto nože se vyznačují jedinečným tvarem, s kratší, ale širokou čepelí. Jsou univerzální a ideální jak pro krájení masa, tak i zeleniny. Díky široké čepeli lze nakrájené suroviny pohodlně nabrat a přenést přímo do misky, pánve či hrnce, aniž byste se museli trápit s manipulací na prkénku.

Santoku znamená "Tři ctnosti" nebo "Vyřešení tří problémů". Těmito třemi ctnostmi jsou maso, ryby a zelenina, nebo podle jiného výkladu krájení, sekání a drcení. To znamená, že Santoku je univerzální nůž, vhodný jak pro amatérské domácí kuchaře, tak i pro profesionální šéfkuchaře. Díky své výšce poskytuje dostatečný prostor pro větší ruce, zatímco relativně krátkou čepel může snadno ovládat každý.

Často se nás ptají: "Jaké jsou rozdíly mezi kuchařským nožem a nožem santoku?" Největší rozdíl spočívá ve tvaru čepele. Zatímco čepel kuchařského nože končí špičatým hrotem, u nože santoku se sklon čepele táhne od hřbetu k ostří. Kvůli tomu vyžadují oba nože odlišné techniky krájení. Avšak s oběma noži krájíte stejné suroviny. Výběr mezi nimi tedy závisí především na vašich preferencích.