0

Kaméliový olej pro ošetření uhlíkových čepelí 100 ml

Číslo produktu: OK-100

210,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

MEGA VÝPRODEJ
Tip na dárek
-10%
Skladem
1705 Kč
1530  s DPH
MEGA VÝPRODEJ
-10%
Skladem
1650 Kč
1480  s DPH
MEGA VÝPRODEJ
-10%
Skladem
1925 Kč
1730  s DPH

  • Popis

    Kaméliový olej pro ošetření čepelí z uhlíkových ocelí.

    Čepele nožů z uhlíkových ocelí, které nejsou nerezové, je třeba náležitě ošetřit již před prvním použitím a následně ošetřovat po několika použitích.

    Tento druh oceli je náchylný k drobné patině a výskytu rzi, proto je třeba dodržovat určitá pravidla:

    Před prvním použitím nůž ošetřit kaméliovým olejem OK-100Když nůž nepoužíváte, uchovávejte jej vždy v antikorozním papírovém pouzdru, se kterým Vám byl dodánVždy co nejdříve po použití nůž řádně omyjte a co nejlépe VYSUŠTE (doporučujeme následně opět použít kameliový olej OK-100)

    PÉČE O NOŽE TOJIRO

    Nože Tojiro jsou vyrobeny z vysoce kvalitní ocele s dlouhou životností a skvělými užitnými vlastnostmi. Aby Vám nože dobře sloužily co nejdéle, dodržujte tato pravidla:

    Po každém použití omývejte nůž jemnou mycí houbičkou a kuchyňským čisticím prostředkem a poté důkladně opláchněte. Nakonec nůž otřete jemným hadříkem dosucha. Opravdu důkladně nůž omyjte především po krájení nakládané zeleniny, citrusových plodů, cibule, apod. Nenechávejte nůž delší dobu ve vodě!

    Nože s dřevěnou rukojetí a nebo z uhlíkové oceli omývejte pouze ručně! Ostatní nože je možné umýt v myčce, avšak pro udržení kvality ostří doporučujeme i tyto nože omývat pouze ručně.

    Nože z uhlíkové oceli - nejsou nerezové a vyžadují proto větší péči a to obzvláště při prvních použitích. Doporučujeme čepel nože po každém použití omýt, potřít kaméliovým olejem a vložit do antikorozního papírového pouzdra, se kterým byl dodán. Drobnou patinu či rez odstraníte broušením na kvalitních japonských vodních kamenech.

    Nože z nerezové oceli - tyto nože jsou v podstatě bezúdržbové. Pro maximální péči doporučujeme ošetřit čepel nože kaméliovým olejem 1-2x ročně.

    Nože skladujte odděleně od ostatního kuchyňského příslušenství.

    Doporučujeme brousit pouze na kvalitních, japonských, vodních, brusných kamenech. Standardní ostření nožů je jednoduché, avšak nemáte-li patřičné zkušenosti, doporučujeme pořídit si vodítko (stabilizátor) pro udržení správného úhlu broušení. Opravy doporučujeme přenechat odborníkům. Nedoporučujeme používat k ostření nožů pouze jednoduché ostřiče. Tento způsob ostření je pouze výpomocný, když nemáte dostatek času nabrousit nůž kvalitně na brusných vodních kamenech.