Profesionální kuchyňský nůž Tojiro DP-3 Gyuto (Tojiro Western) je univerzálním nožem pro porcování masa a krájení ovoce i zeleniny. Délka ostří 270 mm je vhodná především pro profeionální použití, ale své místo najde i v domácnosti. Je vhodný pro většinu práce. Od nakrájení hlávkového salátu přes sekání bylinek po naporcování hovězího boku.
Jde o vysoce kvalitní japonský nůž z třívrstvé oceli nabízející vynikající kvalitu za rozumnou cenu.
Kuchařský nůž Tojiro je vyroben z kvalitní třívrstvé kobaltové oceli s extrémně tvrdým jádrem VG 10. Při výrobě byla použita metoda DP, která chrání nůž proti korozi, umožňuje lepší ostření a zvyšuje jeho odolnost vůči opotřebení a poškození. Díky oboustranně broušenému ostří je krájení a sekání zeleniny nebo masa doslova potěšením. Univerzální použití nože zaručuje u všech potravin vždy krásný a hladký řez.
Kromě vysoké ostrosti vynikají japonské nože Tojiro snadnou manipulací, která je dána vyváženým těžištěm a ergonomicky tvarovanou rukojetí. Naprostou pevnost bez vůlí i po dlouhodobém používání zaručuje uchycení čepele ke kompozitní rukojeti za pomocí tří nerezových nýtů.
Balení
Balení obsahuje nůž Tojiro Western (F-810), 270 mm, ochranu čepele a luxusní dárkovou krabičku.
Údržba
Údržbu nože provádějte ručním umytím čepele vodou a běžným kuchyňským čisticím prostředkem. Používejte jemnou houbu. Po umytí nůž důkladně vysušte. Pro zachování ostří nedávejte nůž do odkapávače mezi další nádobí. Kvůli poškození vzhledu a otupení ostří se nedoporučuje mytí nože v myčce (tablety do myčky obsahují jemný písek).
Stále perfektního ostří docílíte přebroušením na vodních brusných kamenech.
TECHNICKÉ PARAMETRY
Použití: Univerzální nože, Nože na maso, Porcovací nože, Plátkovací nože, Filetovací nože, Nože na ryby
Materiál čepele: Třívrstvá kobaltová ocel
Materiál rukojeti: Tvrzený laminát
Země původu: Japonsko
Délka čepele: 270 mm
Celková délka nože: 405 mm
Jádro čepel: VG-10
Bolstr: Nerezová ocel 18-8
Počet vrstev: 3
Dárková krabička: Ano
Tvrdost: 60 +/- 1
Hmotnost: 290 g