Profesionální šéfkuchařský nůž japonského stylu s délkou čepele 210 mm z řady TOJIRO Shirogami. Šéfkuchařské nože jsou univerzální, perfektně ostré nože větších rozměrů, určené pro každodenní krájení velkého množství potravin. Univerzální šéfkuchařské nože nesmí chybět v žádné kuchyni, ať už v profesionální nebo běžné domácnosti.
Čepel je vyrobena z japonské bílé oceli, zvané Shirogami, která zaručuje noži tu nejlepší možnou ostrost, kterou si navíc uchovává po velmi dlouhou dobu. Černá vrstva na čepeli, zvaná Kuro-uchi, brání korozi a dodává noži originální image. Nože z uhlíkové oceli jsou oproti nerezovým nožům o poznání ostřejší, jsou ale také náročnější na údržbu.
- obroustranně broušený
- ochranná vrstva Kuro-uchi
- prvotřídní ostrost
- tradiční japonská rukojeť
Upozorňujeme, že se jedná o tradiční profesionální japonský nůž. Nůž tedy není nerezový a vyžaduje profesionální péči a zacházení. Pokud toto nebude dodrženo, může dojít k estetickým změnám povrchu čepele.
Především při prvních několika použitích doporučujeme čepel nože po umytí a osušení ošetřit kaméliovým olejem a uložit nůž do papírového antikorozního pouzdra, se kterým je dodáván.
Nože z uhlíkové oceli jsou naprosto nevhodné pro mytí v myčce.
Typ nože: Profesionální
Použití: Univerzální nože, Nože na maso, Nože na ovoce a zeleninu, Porcovací nože
Země původu: Japonsko
Délka čepele: 210 mm
Celková délka nože: 355 mm
Materiál čepele: Ocel Shirogami
Tvrdost: až 61 HRc
Počet vrstev: 3
Materiál rukojeti: Magnólie dřevo
Bolstr: Polypropylen pryskyřice
Hmotnost: 180 g
Dárková krabička: Ano