Velmi univerzální všestranný nůž, který by neměl chybět v žádné kuchyni. S tímto středně velkým nožem můžete krájet zeleninu a ovoce, ale také menší kousky masa a ryb.
Čepele těchto nožů jsou vyrobeny z nerezové oceli Yasuki Shirogami. Tento velmi tvrdý a odolný materiál je obklopen měkkým železem. To zajišťuje snadnou manipulaci a snadné přebroušení.
Stupeň ostrosti těchto tradičně vyráběných nožů je v horní řadě. Nože jsou nabroušeny na obou stranách. Tradiční rukojeť vyrobená z magnóliového dřeva dokonale padne do ruky.
Upozorňujeme, že se jedná o tradiční profesionální japonský nůž. Nůž tedy není nerezový a vyžaduje profesionální péči a zacházení. Pokud toto nebude dodrženo, může dojít k estetickým změnám povrchu čepele.
Především při prvních několika použitích doporučujeme čepel nože po umytí a osušení ošetřit kaméliovým olejem a uložit nůž do papírového antikorozního pouzdra, se kterým je dodáván.
Nože z uhlíkové oceli jsou naprosto nevhodné pro mytí v myčce.