Profesionální šéfkuchařský nůž japonského stylu s délkou čepele 240 mm z řady TOJIRO Shippu Black. Šéfkuchařské nože jsou univerzální nože větších rozměrů, které nesmí chybět v žádné kuchyni.Šéfkuchařské nože jsou speciálně určeny pro každodenní krájení a sekání velkého množství potravin.
Čepele nožů této řady jsou vyráběny ručně z 63 vrstev damascénské oceli (nebo 37 vrstev v případě okrajovacích a menších univerzálních nožů) složitým procesem vrstvení a překládání ocelí s různým obsahem uhlíku. Tento způsob výroby dává nožům ty nejlepší vlastnosti - nože jsou bezkonkurenčně ostré, houževnaté a odolné. Svoji ostrost si navíc uchovávají po velmi dlouhou dobu. Odolnost nože ještě umocňuje patentovaná tzv. DP metoda, která odstraňuje riziko dekarbonizace při výrobě. Luxusní vlnkový vzor na čepeli, charakteristický pro nože z damascénské oceli, je díky ruční výrobě u každého nože originální.
Rukojeť je ryze tradičního japonského stylu, vyrobena z flambovaného kaštanového dřeva a je proto více odolná vůči vodě a opotřebení. Při práci je nůž velice pohodlný, neklouže z ruky a skvěle se tak s ním manipuluje. Oproti nožům západního stylu jsou nože v japonském stylu lehčí.
Součástí balení je luxusní dárková krabička a ochranné pouzdro na čepel nože.
oboustranně broušený
perfektně ostrý a odolný
63 vrstev damascénské oceli
skvěle vyvážený
rukojeť tradičního japonského stylu
Hmotnost: 185 g
Typ nože: Profesionální
Použití: Univerzální nože, Nože na maso, Nože na ovoce a zeleninu, Porcovací nože, Nože na ryby
Země původu: Japonsko
Délka čepele: 240 mm
Celková délka nože: 385 mm
Jádro čepel: VG-10
Počet vrstev: 63
Materiál čepele: Damascénská ocel
Bolstr: Polypropylen pryskyřice
Dárková krabička: Ano