Tradiční japonský nůž Santoku se používá ke krájení, sekání a drcení různých druhů potravin. Santoku lze označit jako jistý druh nám známého evropského nože „Chef“, jeho japonský název lze interpretovat jako „tři dobré věci“. Samura Damascus 67 se hodí pro práci prakticky se všemi druhy potravin, hravě si poradí s masem a s rybami, stejně jako se zeleninou a s ovocem.
Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez. Vzorované obložení, vyrobené z materiálů SUS 430 a SUS 431, dodává nástroji větší pružnost, pevnost i vynikající vzhled.
Rukojeť nože je vyrobena ze stabilizovaného dřeva. Lze ji pohodlně uchopit do ruky, neklouže a je odolná vůči agresivnímu prostředí.
Nůž je z řady 67 Damascus - jedná se o výbornou a levnou alternativu elitního výrobku Damascus a působí i jako dekorace pro každou kuchyň.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Santoku (šéfkuchařský)
Délka čepele: 175 mm
Celková délka: 332 mm
Hmotnost: 131 g
Materiál čepele: damscenská ocel
Značka materiálu čepele: VG-10/SUS-430
Tvrdost: 61 HRc
Počet vrstev oceli: 67
Ostření čepele: Pro+
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: dřevo
Barva rukojeti: černá