Tradiční japonský nůž na zeleninu zvaný Nakiri z damascénské oceli. Tvar nože připomíná známý sekáček na maso, ale neměl by s ním být zaměňován. Nakiri má hladké, tenké ostří vhodné pro přípravu zeleniny, sekání bylinek a koření.
Čepele těchto nožů s jádrem VG-10 jsou obloženy 37 vrstvami damascénské oceli, která díky opakovanému vrstvení, překládání a spékání ocelí s různým obsahem uhlíku dává vzniknout homogennímu materiálu, který spojuje výhody všech použitých ocelí a nože jsou tak bezkonkurenčně ostré a odolné.
Tento způsob výroby také vytváří na čepeli charakteristické, luxusní vlnkové vzory, které jsou díky ruční výrobě u každého nože jedinečné.Odolnost nože ještě umocňuje tzv. DP metoda, která odstraňuje riziko dekarbonizace při výrobě.
Rukojeť nože je ergonomicky tvarovaná, vyrobená z kvalitního a odolného materiálu, který se často používá u nožů pro venkovní použití.
Typ nože: Profesionální
Použití: Nože na ovoce a zeleninu
Materiál rukojeti: Tvrzený laminát
Země původu: Japonsko
Délka čepele: 165 mm
Celková délka nože: 290 mm
Materiál čepele: Damašková ocel (37 vrstev)
Jádro čepel: VG-10
Bolstr: Není
Počet vrstev: 37
Hmotnost: 177 g