Japonský nůž Nakiri, který svým vzhledem připomíná obyčejný kuchyňský sekáček, má v podstatě poněkud jiný účel. Je určen zejména pro práci s různými druhy zeleniny, s ovocem i s různými bylinkami.
Hlavním úkolem nože Nakiri Samura Harakiri v kuchyni je drcení všech výše uvedených druhů potravin.
Jeho velice tenká čepel dokáže přesně nakrájet, rozmělnit nebo nasekat různé přísady rostlinného původu pro přípravu salátů (a to jak tvrdé, tak také velmi měkké).
Zaoblený roh obdélníkové čepele umožňuje pracovat s tímto nožem bez nutností zdvihat jej nad prkénko a držet pak v rukách jeho celou hmotnost.
Práce s ním není ani příliš únavná: nakiri Samura Harakiri byl vytvořen tak, aby při práci zajišťoval veškeré pohodlí.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Nakiri (na ovoce a zeleninu)
Délka čepele: 161 mm
Celková délka: 300 mm
Hmotnost: 137 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 58 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: ABS plast
Barva rukojeti: černá