Honesuki je tradiční japonský nůž především na dělení a čištění drůbeže - japonský typ vykosťovacího nože s oboustranným ostřím. Díky svému trojúhelníkovému tvaru a ostré špičce se skvěle hodí ke zpracování drůbeže a ryb. Svou délkou pak skvěle zastoupí Gyuto při krájení masa. Někdy se používá i k loupání a okrajování ovoce a zeleniny. Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Nůž Honesuki je další jedinečný zástupce z řady Seburo SARADA, kterou vřele doporučujeme všem zapáleným domácím kuchařům. Jde o klasický nůž japonského typu z damaškové oceli (damascus steel). Přes své rozměry čepele je nůž velice lehký a vyvážený.
Elegantní rukojeť nožů je vyrobena ze stabilního ultra-premium materiálu G10, který má několik hlavních výhod:
- absence smršťování - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu původních rozměrů;
- ideální geometrie po celou dobu používání;
- nevstřebává kapaliny;
- pevnost, odolnost proti opotřebení a mechanickým poškozením, odolnost proti nárazům;
- antikorozní vlastnosti - materiál se nebojí vlhkosti, nízkých a vysokých teplot;
- nevstřebává pachy;
- neklouže v ruce, i v podmínkách zvýšené vlhkosti.
Lze ji pohodlně uchopit do ruky, neklouže a je odolná vůči agresivnímu prostředí
Série nožů SARADA se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a univerzálním designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysoce pevné oceli VG-10 s tvrdostí 61 RC v obložení z damasku, což zaručuje jejich dlouhou životnost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji při výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná k udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Honesuki
Délka čepele: 130 mm
Celková délka: 250 mm
Hmotnost: 135 g
Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev
Značka materiálu čepele: VG-10
Tloušťka čepele: 2,2 mm
Tvrdost: 60 HRc
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Série SARADA zahrnuje různé druhy nožů určených pro různé kuchařské úkoly - od univerzálních nožů po specializované nože pro určité druhy potravin. Každý nůž má svůj jedinečný design, který kombinuje funkčnost a estetiku. Nože ze série SARADA budou skvělým doplňkem vaší kuchyně, stejně jako skvělým dárkem pro přátele a blízké, kteří si váží kvalitního kuchyňského vybavení.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!