Kuchyňské nože filetovací pro krájení od výrobce Samura
K dosažení precizně tenkého krájení masných a rybích delikates slouží filetovací nůž. Tento nůž se vyznačuje dlouhým (až 20 cm) tenkým ostřím. Hotové výrobky jsou krájeny jedním tahem, čímž se získají tenké a rovné plátky s minimálním úsilím na rukojeť.
Filetovací nůž na krájení je také vhodný pro přípravu pokrmů japonské kuchyně.
Jeho rukojeť může být vyrobena ze dřeva, ABS plastu, polypropylenu, mikarty nebo kompozitu G-10. Rukojeť neklouže ani z mokrých rukou a poskytuje maximální pohodlí při práci. Čepele jsou vyrobeny z nožířské oceli japonské výroby AUS-8 s vysokým obsahem chromu a molybdenu nebo damaškové VG-10. Tvrdost ostří je 58–61 HRC.
Kolekce filetovacích nožů výrobce Samura v našem internetovém obchodě je zastoupena několika sériemi:
- Damascus: s rukojetí z ABS plastu a dřeva, s čepelí z damaškové oceli. V této sérii jsou evropské filetovací nože s pevným ostřím pro krájení masných filet;
- MO-V: profesionální filetovací nože pro oddělování kůže od kostí, krájení masa, filet, chleba, zeleniny. Ostří umožňuje obcházet klouby a hluboce pronikat do vláken;
- na krájení šunky;
- Sakai nože na krájení ryb, které umožňují provádět vnitřní řez jedním tahem;
- modely na krájení roastbeefu. Maso lze krájet přímo u stolu, na talíři;
- filetovací nože pro dekorativní krájení.
Japonské filetovací nože jsou vyrobeny z jednovrstvé, vícevrstvé, damaškové oceli, nebo keramiky se zirkonovými příměsemi. Materiály jsou funkční a snadno se udržují.
Výhody filetovacích nožů
Všechny série produktů se vyznačují vysokou kvalitou. Další vlastnosti modelů:
- hygiena a snadná údržba;
- odolnost proti korozi;
- ostrá řezná hrana;
- tenké ostří, které umožňuje precizní krájení;
- vyvážený poměr mezi rukojetí a ostřím;
- udržení originální ostrosti po dobu 4–5 měsíců používání.
Všechny japonské nože na krájení jsou prakticky univerzální, jsou vhodné pro široký sortiment produktů: uzené, solené ryby, sušené a pečené maso, filety, klobásy, šunku.